YouTube - Gotowanie Po Mojemu
Instagram - Gotowanie Po Mojemu
TikTok - Gotowanie Po Mojemu
Facebook - Gotowanie Po Mojemu
Gotowanie Po Mojemu

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

21 grudnia 2020

Kolejna propozycja śledzi... Tym razem śledzie w zalewie korzennej. Znowu bez specjalnego wysiłku, a śledziki są pyszne. Świetna propozycja na świąteczny stół, jak i na rodzinne przyjęcie.

 

SKŁADNIKI:

4 filety śledziowe solone (kupiłam takie z wiaderka)

1 cebula

 kawałek imbiru (ok. 1-2 cm)

50 ml octu

50 ml oleju

300 ml wody

4-5 goździków

1 gwiazdka anyżu

kilka listków laurowych

kilka ziaren ziela angielskiego

kilka ziaren pieprzu

po pół łyżeczki cynamonu i nasion kolendry

1 łyżeczka cukru

pół łyżeczki soli

 

PRZYGOTOWANIE:

Filety namoczyć w wodzie na kilka godzin (zostawiłam na całą noc).

Następnie przygotować zalewę:

Do garnka dać wodę, pokrojoną w paski cebulę, imbir, dalej wszystkie pozostałe składniki i zagotować. Gotować na małym ogniu ok. 5 minut, wyłączyć i wystudzić.

Śledzie pokroić na kawałki, przełożyć do słoika i zalać zalewą. Odstawić do lodówki na min. 24h.

Gotowe 😊

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszne bułeczki z masełkiem czosnkowym. Szybko i smacznie.

Śledzie w zalewie korzennej

Dodatki obiadowe

04 października 2022
Propozycja na pyszny niedzielny obiad - rolady schabowe z kiełbasą, cebulą i ogórkiem kiszonym, do tego kluseczki, czyli to co uwielbiamy., nie mówiąc już o kluskach, gdzie króluje zasada - trzy części ziemniaków i jedna
03 października 2021
Pomysł na szybki zdrowy obiad. Do jego przygotowania wykorzystałam niedawno zakupione w Lidlu temperówki do warzyw. Mówię, Wam to jest super sprawa... cukinia w kilka chwil zamieniła się w cienki makaron. Do tego kilka dodatków,
31 sierpnia 2021
Dzisiaj będzie prosto, bez rozpisywania się, bez szczegółowego przepisu, no bo co można pisać o takim obiedzie... warzywa z piekarnika. Przepis zależy od Waszej inwencji twórczej i od tego, co macie akurat w lodówce, świetny
25 sierpnia 2021
Kopytka szpinakowe, powiem tylko tyle... mój syn, który na widok warzyw i owoców sztywnieje, wcinał tak, że nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Najpierw była konsternacja, no bo zielone kopytka to muszą być okropne, ale jak
28 lipca 2021
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo, bo jest przepyszny. Tym razem był zamiennikiem ziemniaków do obiadu i nie przypuszczałam, że może być tak samo sycący.

© 2019-2025 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie
Zapraszam również na stronę: chwilewpodrozy.pl