czyli radosna twórczość w kuchni...
Moja propozycja na świąteczny stół. Pyszne śledziki, których zrobienie zajmuje chwilę, więc idealnie na święta, gdy czas jest w cenie. Prosty przepis, więc warto spróbować :-)
SKŁADNIKI:
4 matiasy w oleju lub wiejskie
4 pomidory suszone
pół papryki czerwonej
2 małe ogórki kiszone
1 cebulka dymka (biała i zielona część)
dobrej jakości olej (u mnie z pomidorami, czosnkiem i bazylią)
pieprz do smaku
trochę wody z ogórków
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie pokroić na kawałki. Pomidory suszone, paprykę, cebulkę dymkę i ogórki kiszone drobno pokroić. Wszystko wymieszać w misce, wlać olej i wodę z ogórków, na koniec doprawić pieprzem.
Śledzie przełożyć do słoika i odstawić do lodówki na min. dobę, żeby smaki się połączyły.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.