GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

08 stycznia 2020

Ślimaczki z ciasta francuskiego, tym razem wersja z domowym wędzonym łososiem i tartym serem, do tego sos ziołowo-czosnkowy i kolacja gotowa :-)

 

SKŁADNIKI:

1 opakowanie ciasta francuskiego

100 g łososia wędzonego

ok. 100 g tartego żółtego sera

1 jajko

 

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto rozwinąć i posmarować rozbełtanym jajkiem. Na cieście ułożyć plastry łososia i posypać tartym serem. Ciasto zwinąć w roladę i pokroić na kawałki o grubości ok. 1,5 cm. Kawałki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 220 stopni góra-dół. Ślimaczki piec 10-15 minut do zrumienienia.

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Ślimaczki z ciasta francuskiego łososiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie