czyli radosna twórczość w kuchni...
Cóż może być szybszego na obiad, niż makaron :-) Dlatego proponuję spaghetti z cukinią i pieczarkami, bo jest i pyszne, i bardzo szybkie w przygotowaniu. Takie obiady uwielbiam najbardziej, szczególnie w tygodniu :-)
SKŁADNIKI:
200 g makaronu do spaghetti
250 g pieczarek
pół średniej cukinii
2-3 ząbki czosnku
100 ml śmietany 30%
oliwa z oliwek
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odlać z wody i wodę zostawić, bo trochę wykorzystamy później.
W trakcie gotowania makaronu przygotować pieczarki i cukinię. Pieczarki umyć, przeciąć na pół i pokroić w cienkie plasterki. Z cukinią zrobić to samo, nie obierać ze skórki.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cukinię i usmażyć do zrumienienia. Na koniec doprawić solą i pieprzem, przełożyć na talerz. Na tą samą patelnię wlać trochę oliwy i dodać pieczarki, usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Następnie do pieczarek dodać cukinię oraz przeciśnięty czosnek, całość wymieszać, wlać śmietanę i trochę wody z makaronu, chwilę gotować, dodać makaron, wymieszać i gotowe.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.