GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

01 czerwca 2021

Kolejna propozycja na szybką i zdrową surówkę. Tym razem biała kapusta w wersji z ogórkiem małosolnym i delikatnym winegretem. Opcjonalnie można dodać koperek, ale mnie wystarczyły zupełnie tylko te dwa składniki - kapusta i ogórki. Prosty i szybki dodatek do obiadu lub dań z grilla.

 

SKŁADNIKI:

pół małej główki białej kapusty lub ćwiartka z większej

3-4 ogórki małosolne

Sos: 

70 ml oliwy

40 ml octu jabłkowego lub innego delikatnego lub soku z cytryny

1 łyżka miodu

sól i pieprz do smaku

Wszystkie składniki energicznie wymieszać w małym zakręconym słoiczku lub miseczce. 

 

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować, ogórki zetrzeć na tarce jak na mizerię. Przełożyć do miski, zalać sosem i wymieszać. Pyszna surówka gotowa :-)

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

Surówka z białej kapusty i ogórków małosolnych

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie