czyli radosna twórczość w kuchni...
Kolejna propozycja na szybką i zdrową surówkę. Tym razem biała kapusta w wersji z ogórkiem małosolnym i delikatnym winegretem. Opcjonalnie można dodać koperek, ale mnie wystarczyły zupełnie tylko te dwa składniki - kapusta i ogórki. Prosty i szybki dodatek do obiadu lub dań z grilla.
SKŁADNIKI:
pół małej główki białej kapusty lub ćwiartka z większej
3-4 ogórki małosolne
Sos:
70 ml oliwy
40 ml octu jabłkowego lub innego delikatnego lub soku z cytryny
1 łyżka miodu
sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki energicznie wymieszać w małym zakręconym słoiczku lub miseczce.
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę poszatkować, ogórki zetrzeć na tarce jak na mizerię. Przełożyć do miski, zalać sosem i wymieszać. Pyszna surówka gotowa :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.