czyli radosna twórczość w kuchni...
Poznajcie przepis na przepyszną, zdrową, tanią i szybką surówkę z młodej kapusty. Jest rewelacyjna jako dodatek do obiadku i do grilla.
SKŁADNIKI:
połówka małej młodej kapusty
po ok. pół pęczka koperku, szczypiorku i pietruszki
Sos:
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy
2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki sosu włożyć do małego słoiczka, zamknąć szczelnie nakrętką i mocno wstrząsnąć. Kapustę i zieleninę posiekać. Surówkę zalać sosem ok. 10 minut przed podaniem. Surówka jest przepyszna, więc polecam.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.