GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

08 czerwca 2020

Poznajcie przepis na przepyszną, zdrową, tanią i szybką surówkę z młodej kapusty. Jest rewelacyjna jako dodatek do obiadku i do grilla. 

 

SKŁADNIKI:

połówka małej młodej kapusty

po ok. pół pęczka koperku, szczypiorku i pietruszki

Sos:

50 ml oliwy z oliwek

1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka miodu

sos sałatkowy Knorr koperkowo-ziołowy

2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki sosu włożyć do małego słoiczka, zamknąć szczelnie nakrętką i mocno wstrząsnąć. Kapustę i zieleninę posiekać. Surówkę zalać sosem ok. 10 minut przed podaniem. Surówka jest przepyszna, więc polecam.

 
SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowała :-)

Surówka z młodej kapusty

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie