czyli radosna twórczość w kuchni...
Młoda kapusta póki jest, to trzeba się nią najeść :-) zatem co rusz robię nowe sałatki, bo ją uwielbiamy. Dla mnie najlepsza jest zjedzona na surowo, wtedy zachowuje wszystkie swoje właściwości zdrowotne. Tym razem będzie wersja z marchewką i koperkiem, bardzo szybko i bardzo smacznie :-)
SKŁADNIKI:
1 mała główka młodej kapusty
2 marchewki
mały pęczek koperku
50-70 ml oliwy
szczypta cukru, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę poszatkować. Marchewki obrać i zetrzeć ba drobnej tarce. Koperek drobniutko posiekać.
W misce wymieszać przez 2-3 minuty wszystkie składniki, najlepiej robić to ręką mocno ściskając. W ten sposób wszystkie smaki super się łączą. Na koniec wlać oliwę, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru oraz skropić sokiem z cytryny. Raz jeszcze wymieszać i gotowe.
Najlepsza będzie jak postoi przez pół godziny przed podaniem.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.