czyli radosna twórczość w kuchni...
Tortilla w różnej wersji zawsze ma wzięcie na domówkach. Ma same zalety - szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna.
SKŁADNIKI:
3 placki tortilli
3 jajka
1 dojrzałe awokado
odrobina soku z cytryny
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na grubej tarce. Awokado rozgnieść widelcem, dodać starte jajka, doprawić solą i pieprzem, na koniec skropić sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.
Pastę rozsmarować na plackach tortilli, zawinąć i odstawić na kilkanaście minut, żeby tortille zmiękły.
Następnie kroić na plastry o grubości ok, 1,5 cm.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.