czyli radosna twórczość w kuchni...
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska, która łączy w sobie słodkie nuty fig z kremowym serem Camembert oraz chrupkością tostów. Połączenie słodyczy fig z kremowym serem i chrupiącym tostem tworzy wyjątkowy smakowy kontrast, który na pewno przypadnie do gustu wielu osobom. Takie tosty to świetna propozycja na śniadanie lub kolację.
SKŁADNIKI:
4 kromki chleba (u mnie żytni)
3 świeże figi
1 okrągły ser Camembert
garść łuskanych orzechów włoskich
2-3 łyżki płynnego miodu
oliwa lub olej
PRZYGOTOWANIE:
Kromki chleba podgrzać w tosterze, rozgrzać piekarnik z funkcją grilla.
Kromki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą, ułożyć plasterki sera camembert, na to plastry fig i do piekarnika na kilka minut do lekkiego zrumienienia.
W tym czasie na suchej patelni uprażyć orzechy włoskie.
Gotowe tosty posypać orzechami i polać miodem.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.