czyli radosna twórczość w kuchni...
Tosty z jajecznicą to świetna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Niby nic, a jednak zapieczone w opiekaczu smakują dużo lepiej. Idealna propozycja na pożywne śniadanie.
SKŁADNIKI:
8 kromek chleba tostowego lub każdego innego
4 jajka
200 g pieczarek
2 małe słodkie papryczki
1 mała dowolna cebula
odrobina mleka
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka roztrzepać z odrobiną mleka. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki, papryczki i cebulę pokroić na cienkie plastry i usmażyć na patelni. Pod koniec smażenia wlać jajka i wymieszać. Chwilę smażyć aż jajka się zetną.
Przygotować i zagrzać opiekacz do kanapek.
Na 4 kromki nałożyć jajecznicę i przykryć pozostałymi kromkami. Przełożyć do opiekacza na kilka minut. Tosty podawać na ciepło.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.