GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

11 października 2020

Tosty z jajecznicą to świetna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Niby nic, a jednak zapieczone w opiekaczu smakują dużo lepiej. Idealna propozycja na pożywne śniadanie.

 

SKŁADNIKI:

8 kromek chleba tostowego lub każdego innego

4 jajka

200 g pieczarek

2 małe słodkie papryczki

1 mała dowolna cebula 

odrobina mleka

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka roztrzepać z odrobiną mleka. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki, papryczki i cebulę pokroić na cienkie plastry i usmażyć na patelni. Pod koniec smażenia wlać jajka i wymieszać. Chwilę smażyć aż jajka się zetną. 

Przygotować i zagrzać opiekacz do kanapek.

Na 4 kromki nałożyć jajecznicę i przykryć pozostałymi kromkami. Przełożyć do opiekacza na kilka minut.  Tosty podawać na ciepło.

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Tosty z jajecznicą

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie