czyli radosna twórczość w kuchni...
Tosty inne niż tradycyjne. U mnie miały wzięcie. Usmażyłam dużo i wszystko zeszło w mig, świetna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek. Robi się je bardzo szybko, wystarczy przygotować wszystkie składniki, a potem już z górki . Musisz spróbować, bo są pyszne :-) Przepis na 4 tosty:
SKŁADNIKI:
4 kromki chleba tostowego
2 jajka
2 łyżki mleka
sól i pieprz do smaku
kilka pieczarek (500 g wystarczy na 16 tostów)
1 mała cebula
tłuszcz do smażenia (robiłam na maśle klarowanym)
PRZYGOTOWANIE:
Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, sól i pieprz i energicznie wymieszać.
Z każdej kromki wykroić środki i odłożyć.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Na odrobinie tłuszczu podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania wody. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na talerz.
Na tej samej patelni na odrobinie tłuszczu ułożyć wykrojone kromki, po chwili wlać jajka do każdej z nich i dodać pieczarki. Przykryć resztkami chleba, chwilę smażyć i delikatnie obrócić na drugą stronę. Po minucie tosty gotowe.
To jest moja wersja, możecie zrobić z innych dodatków, naprawdę polecam :-)
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.