GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

03 sierpnia 2020

Jeśli nie macie pomysłu na kolację, to zapiekanki zawsze się obronią. Tym razem proponuję tosty z pieczarkami, serem i salsą pomidorową, przepyszne, chrupiące, proste do zrobienia. 

 

SKŁADNIKI:

8 kromek chleba ziarnistego lub tostowego

300 g pieczarek

100 g tartego żółtego sera

sól i pieprz do smaku

Salsa:

2 dojrzałe pomidory

1 cebula czerwona lub szalotka

1 papryczka chili lub słodka (według uznania)

1 ząbek czosnku

pół pęczka szczypiorku

sól i pieprz

sok z limonki

Wszystko drobniutko pokroić, zmieszać w misce, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z limonki.

 

PRZYGOTOWANIE:

Kromki chleba upiec w tosterze. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na patelni i doprawić solą i pieprzem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia poukładać tosty, nałożyć pieczarki, posypać tartym serem i włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika (180 stopni) do stopienia sera. Po wyjęciu z piekarnika na tosty nałożyć po łyżce salsy.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Tosty z pieczarkami i salsą pomidorową

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie