czyli radosna twórczość w kuchni...
Jeśli nie macie pomysłu na kolację, to zapiekanki zawsze się obronią. Tym razem proponuję tosty z pieczarkami, serem i salsą pomidorową, przepyszne, chrupiące, proste do zrobienia.
SKŁADNIKI:
8 kromek chleba ziarnistego lub tostowego
300 g pieczarek
100 g tartego żółtego sera
sól i pieprz do smaku
Salsa:
2 dojrzałe pomidory
1 cebula czerwona lub szalotka
1 papryczka chili lub słodka (według uznania)
1 ząbek czosnku
pół pęczka szczypiorku
sól i pieprz
sok z limonki
Wszystko drobniutko pokroić, zmieszać w misce, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z limonki.
PRZYGOTOWANIE:
Kromki chleba upiec w tosterze. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na patelni i doprawić solą i pieprzem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia poukładać tosty, nałożyć pieczarki, posypać tartym serem i włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika (180 stopni) do stopienia sera. Po wyjęciu z piekarnika na tosty nałożyć po łyżce salsy.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.