GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

26 grudnia 2021

Niedzielne śniadanie musi być obłędne i to takie właśnie jest. Tu wszystko do siebie pasuje, smak powala, więc polecam spróbować :-)

 

SKŁADNIKI:

3 kromki chleba

3 plastry szynki dojrzewającej

3 jajka przepiórcze

owoc granatu

30 ml oliwy z oliwek + do smażenia jajek

1-2 ząbki czosnku

sól i pieprz do smaku

listki rukoli

 

PRZYGOTOWANIE:

Chleb przyrumienić w tosterze. Oliwę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem. Jajka usmażyć na patelni z odrobiną oliwy. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Na talerzu ułożyć tosty, posmarować oliwą, ułożyć szynkę, na górę po jednym jajku, posypać kulkami granatu i przyozdobić rukolą. 

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Tosty z szynką dojrzewającą, jajkiem przepiórczym i granatem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie