czyli radosna twórczość w kuchni...
Niedzielne śniadanie musi być obłędne i to takie właśnie jest. Tu wszystko do siebie pasuje, smak powala, więc polecam spróbować :-)
SKŁADNIKI:
3 kromki chleba
3 plastry szynki dojrzewającej
3 jajka przepiórcze
owoc granatu
30 ml oliwy z oliwek + do smażenia jajek
1-2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
listki rukoli
PRZYGOTOWANIE:
Chleb przyrumienić w tosterze. Oliwę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem. Jajka usmażyć na patelni z odrobiną oliwy. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć tosty, posmarować oliwą, ułożyć szynkę, na górę po jednym jajku, posypać kulkami granatu i przyozdobić rukolą.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.