01 września 2020
Znajdzie się chętny na domowy serek wędzony? Delikatny w smaku, pachnący, pyszny. Serki typu włoskiego najlepsze są z Lidla (próbowałam też już z innych firm ;-)), można je przyprawić tym co się lubi... u mnie
12 czerwca 2019
Witam pięknie :-) efekt zeszłotygodniowego wędzenia i 7 dni suszenia w temperaturze pokojowej, oto moja cudna i pyszna krakowska sucha, pychota, te sklepowe mogą się skryć :-) Poniżej podaję przepis na 4 sztuki ok. 15-20
11 marca 2019
Chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że domowe szyneczki są najlepsze. Jeśli mamy możliwość samodzielnego wędzenia, to super. Samo przygotowanie mięska jest bardzo proste, wymaga jedynie czasu na peklowanie - u mnie ok. 14 dni.
24 lutego 2019
Wędzarnia przyjechała w piątek i wczoraj było pierwsze przepalanie :-) Mięsko pekluje się w gliniance i za dwa tygodnie będą pierwsze domowe polędwiczki, schabiki, słoninka i indyk z własnej wędzarni :-) Oczywiście, żeby nie stała

Wędzarnia

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

© 2019-2020 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit