Znajdzie się chętny na domowy serek wędzony? Delikatny w smaku, pachnący, pyszny. Serki typu włoskiego najlepsze są z Lidla (próbowałam też już z innych firm ;-)), można je przyprawić tym co się lubi... u mnie
Witam pięknie :-) efekt zeszłotygodniowego wędzenia i 7 dni suszenia w temperaturze pokojowej, oto moja cudna i pyszna krakowska sucha, pychota, te sklepowe mogą się skryć :-) Poniżej podaję przepis na 4 sztuki ok. 15-20
Chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że domowe szyneczki są najlepsze. Jeśli mamy możliwość samodzielnego wędzenia, to super. Samo przygotowanie mięska jest bardzo proste, wymaga jedynie czasu na peklowanie - u mnie ok. 14 dni.
Wędzarnia przyjechała w piątek i wczoraj było pierwsze przepalanie :-) Mięsko pekluje się w gliniance i za dwa tygodnie będą pierwsze domowe polędwiczki, schabiki, słoninka i indyk z własnej wędzarni :-) Oczywiście, żeby nie stała