YouTube - Gotowanie Po Mojemu
Instagram - Gotowanie Po Mojemu
TikTok - Gotowanie Po Mojemu
Facebook - Gotowanie Po Mojemu
Gotowanie Po Mojemu

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

06 lipca 2022

Nielone to roślinne surowe "mięso" mielone, czyli produkty do wykorzystania w kuchni tam, gdzie użyte zostałoby mięso mielone. Świetnie nadaje się  do pulpetów w sosie, kotletów mielonych, pierogów, lasagne, sosu bolognese czy burgerów.

Produkty Nielone zaskakują smakiem, są idealnie doprawione i praktycznie ani smakiem, ani konsystencją nie odbiegają od tradycyjnych mielonych. Są naprawdę pyszne, o czym przekonała się moja mięsożerna rodzinka :-) Nielone mają delikatnie mięsny smak.  Można je smażyć bez dodatku tłuszczu po ok. 3 min z każdej strony, janlepiej bez panierki. Surowe Nielone można również mrozić.

W ofercie firmy Planeat znajdują się 4 rodzaje "mięsa" roślinnego:

- Nielone w stylu Tex-Mex delikatnie pikantne w smaku, idealne na grilla

- Nielone klasyczne na bazie grochu

- Nielone klasyczne na bazie soi

- Nielone w stylu greckim

 

Polecam wegetarianom, bo będą zachwyceni smakiem, a mięsożercy bardzo mile się zaskoczą.

Produkty Nielone można zakupić w sklepie Planeat https://planeat.pl

 

Gotowanie po mojemu - przepis na zapiekankę warzywną z makaronem penne. Smacznie i zdrowo.

Współpraca z firmą Planeat - producentem roślinnego "mięsa" Nielone

Dodatki obiadowe

04 października 2022
Propozycja na pyszny niedzielny obiad - rolady schabowe z kiełbasą, cebulą i ogórkiem kiszonym, do tego kluseczki, czyli to co uwielbiamy., nie mówiąc już o kluskach, gdzie króluje zasada - trzy części ziemniaków i jedna
03 października 2021
Pomysł na szybki zdrowy obiad. Do jego przygotowania wykorzystałam niedawno zakupione w Lidlu temperówki do warzyw. Mówię, Wam to jest super sprawa... cukinia w kilka chwil zamieniła się w cienki makaron. Do tego kilka dodatków,
31 sierpnia 2021
Dzisiaj będzie prosto, bez rozpisywania się, bez szczegółowego przepisu, no bo co można pisać o takim obiedzie... warzywa z piekarnika. Przepis zależy od Waszej inwencji twórczej i od tego, co macie akurat w lodówce, świetny
25 sierpnia 2021
Kopytka szpinakowe, powiem tylko tyle... mój syn, który na widok warzyw i owoców sztywnieje, wcinał tak, że nie mogłam uwierzyć własnym oczom. Najpierw była konsternacja, no bo zielone kopytka to muszą być okropne, ale jak
28 lipca 2021
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo, bo jest przepyszny. Tym razem był zamiennikiem ziemniaków do obiadu i nie przypuszczałam, że może być tak samo sycący.

© 2019-2025 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie
Zapraszam również na stronę: chwilewpodrozy.pl