GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

21 marca 2019

Dobry wieczór :-) dzisiaj proponuję proste i pewnie wielu z Was znane zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami :-)

 

SKŁADNIKI (dla 4 osób):

4 gruszki

150 g orzechów włoskich

100 g sera pleśniowego

1 cytryna

sos balsamiczny opcjonalnie

 

PRZYGOTOWANIE:

Gruszki obrać ze skóry, przekroić na połówki i wydrążyć środki, następnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały. Ser pokroić w kostkę, orzechy połamać na mniejsze kawałki. Na gruszkach poukładać orzechy i kawałki sera. Przełożyć gruszki do naczynia żaroodpornego i przykryć folią aluminiową. Piec w piekarniku  na 190 stopni termoobieg przez 20 minut, a następnie bez folii przez 5 minut.

Po wyjęciu z piekarnika podajemy na ciepło, można polać sosem balsamicznym.

 

SMACZNEGO!!!

 

Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

Zapiekane gruszki z serem pleśniowym i orzechami

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie