GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

05 stycznia 2021

Kiedy brakuje pomysłów na szybką kolację, to u mnie zawsze sprawdza się ciasto francuskie. Tym razem w formie zapiekanek z różnymi dodatkami, dla każdego coś dobrego. Proste i pyszne, kilka składników, 15 minut i kolacja gotowa.

 

SKŁADNIKI:

1 op. ciasta francuskiego

1 jajko do posmarowania

50 g sera żółtego tartego

kilka plasterków wędliny

kilka pomidorków koktajlowych 

ketchup

 

PRZYGOTOWANIE:

Ciasto francuskie pokroić na 18 kawałków, każdy posmarować ketchupem. Na to ułożyć kawałki wędliny, posypać tartym serem i położyć połówki pomidorków. Na koniec ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez  10-15  minut do zrumienienia.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)

Zapiekanki z ciasta francuskiego

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie