czyli radosna twórczość w kuchni...
Kiedy brakuje pomysłów na szybką kolację, to u mnie zawsze sprawdza się ciasto francuskie. Tym razem w formie zapiekanek z różnymi dodatkami, dla każdego coś dobrego. Proste i pyszne, kilka składników, 15 minut i kolacja gotowa.
SKŁADNIKI:
1 op. ciasta francuskiego
1 jajko do posmarowania
50 g sera żółtego tartego
kilka plasterków wędliny
kilka pomidorków koktajlowych
ketchup
PRZYGOTOWANIE:
Ciasto francuskie pokroić na 18 kawałków, każdy posmarować ketchupem. Na to ułożyć kawałki wędliny, posypać tartym serem i położyć połówki pomidorków. Na koniec ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 10-15 minut do zrumienienia.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.