© 2019-2021 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Zapiekanki z pieczarkami i jajkiem

Gotowanie po mojemu - przepis na zapiekankę warzywną z makaronem penne. Smacznie i zdrowo.

Na śniadanie proponuję takie kwieciste zapiekanki z pieczarkami i żółtkiem, mega proste i bardzo smaczne, tym bardziej, że na domowych bułeczkach, zatem zostawiam przepis na 2 porcje:

 

SKŁADNIKI:

2 bułki

6 szt. pieczarek

4 jajka

trochę oleju lub masła klarowanego do smażenia

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Bułki przekroić na pół i ugnieść (nie trzeba ich drążyć). Pieczarki umyć, pokroić na cienkie plastry i usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nastawić na 200 stopni góra-dół. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej bułce ułożyć wokół plastry pieczarek, a do środka wbić samo żółtko (białka dać do słoiczka, włożyć do lodówki, mogą być np. do bezy). Jajka posypać szczyptą soli. Całość włożyć do piekarnika i piec ok. 10-15 minut aż żółtka się zetną.

No i jest śniadanko :-)

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
01 listopada 2020

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...