czyli radosna twórczość w kuchni...
Idealna propozycja na wielkanocne śniadanie - roladki z szynki z kilkoma dodatkami będą efektownie wyglądać, a w dodatku są pyszne. Polecam spróbować, bo są szybkie w przygotowaniu :-)
SKŁADNIKI:
6-8 plastrów szynki (zależy od wielkości)
2 jajka ugotowane na twardo
30 g tartego żółtego sera
1 mała papryczka słodka
Sos:
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka chrzanu
pieprz i sól
PRZYGOTOWANIE:
Jajka i papryczkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę i przełożyć do miseczki. Dodać tarty ser, majonez, chrzan, całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Nakładać po łyżce farszu na plaster szynki, zwinąć i można związać szczypiorkiem.
Polecam, bo to prosta i szybka przekąska idealna na świąteczny stół i nie tylko. Sprawdzi się również jako przekąska na imprezowym stole.
Film z przepisem znajdziesz w zakładce FILMY oraz na moim kanale YouTube
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.