czyli radosna twórczość w kuchni...
SKŁADNIKI:
2 l rosołu lub bulionu
500 g kurek
100 g serka topionego ementaler
2-3 ziemniaki
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
200 ml śmietany 30%
sól, pieprz i ocet jabłkowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni podsmażyć kawałki ziemniaków, marchwi, cebuli i czosnku. Do garnka z gotującym się rosołem lub bulionem włożyć serek topiony ementaler. Jak serek się rozpuści w zupie to do tego włożyć usmażone ziemniaki, marchew, cebulę i czosnek. Kurki oczyścić i również podsmażyć na tej samej patelni, a następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości. Na koniec wlać 200 ml śmietany kremówki, doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym. Wszystko zblendować i można jeść. Gorąco polecam, bo zupka genialna.
SMACZNEGO!!!
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.