GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

13 października 2019

SKŁADNIKI:

2 l rosołu lub bulionu

500 g kurek

100 g serka topionego ementaler

2-3 ziemniaki

1 marchewka

1 cebula

3 ząbki czosnku

200 ml śmietany 30%

sól, pieprz i ocet jabłkowy do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Na patelni podsmażyć kawałki ziemniaków, marchwi, cebuli i czosnku. Do garnka z gotującym się rosołem lub bulionem włożyć serek topiony ementaler. Jak serek się rozpuści w zupie to do tego włożyć usmażone ziemniaki, marchew, cebulę i czosnek. Kurki oczyścić i również podsmażyć na tej samej patelni, a następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości. Na koniec wlać 200 ml śmietany kremówki, doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym. Wszystko zblendować i można jeść. Gorąco polecam, bo zupka genialna.

 

SMACZNEGO!!!

 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowało :-)

Zupa krem z kurek

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie