GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...

27 września 2021

Kolejna przekąska z ostatniej imprezy. Wystarczy kilka plastrów miękkiego sera żółtego, farsz i szybkie roladki gotowe. Roladki zawsze mają wzięcie na imprezach, bo to są fajne przekąski typu finger food :-)

 

SKŁADNIKI:

4-5 sztuk pieczarek

garść ziaren słonecznika

150 g serka twarożku śmietankowego lub inny ulubiony smak

sól i pieprz do smaku

odrobina oleju do smażenia

6-8 plastrów żółtego sera bez dziurek

Dodatkowo:

folia spożywcza lub aluminiowa

wykałaczki

 

PRZYGOTOWANIE:

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni na odrobinie oleju, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.

W misce wymieszać pieczarki, słonecznik i twarożek, ew. jeszcze doprawić solą i pieprzem.

Plastry sera ułożyć na kształt prostokąta na rozwiniętej folii aluminiowej lub spożywczej, w taki sposób, żeby brzegi nachodziły delikatnie na siebie i mocno je podociskać (ser ma tworzyć jedną całość). Następnie nałożyć farsz, rozsmarować i pomagając sobie folią zwinąć w roladę, zawinąć całość w folię i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.

Delikatnie kroić na plastry i każdy z nich przebić wykałaczką.

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszne bułeczki z masełkiem czosnkowym. Szybko i smacznie.

Roladki serowe z pieczarkami i słonecznikiem

© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

Przepisy kulinarne - Gotowanie dla początkujących - Kuchnia domowa - Szybkie dania obiadowe - Smaczne potrawy - Zdrowe jedzenie - Kreatywne gotowanie