czyli radosna twórczość w kuchni...
Kolejna przekąska z ostatniej imprezy. Wystarczy kilka plastrów miękkiego sera żółtego, farsz i szybkie roladki gotowe. Roladki zawsze mają wzięcie na imprezach, bo to są fajne przekąski typu finger food :-)
SKŁADNIKI:
4-5 sztuk pieczarek
garść ziaren słonecznika
150 g serka twarożku śmietankowego lub inny ulubiony smak
sól i pieprz do smaku
odrobina oleju do smażenia
6-8 plastrów żółtego sera bez dziurek
Dodatkowo:
folia spożywcza lub aluminiowa
wykałaczki
PRZYGOTOWANIE:
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni na odrobinie oleju, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.
W misce wymieszać pieczarki, słonecznik i twarożek, ew. jeszcze doprawić solą i pieprzem.
Plastry sera ułożyć na kształt prostokąta na rozwiniętej folii aluminiowej lub spożywczej, w taki sposób, żeby brzegi nachodziły delikatnie na siebie i mocno je podociskać (ser ma tworzyć jedną całość). Następnie nałożyć farsz, rozsmarować i pomagając sobie folią zwinąć w roladę, zawinąć całość w folię i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Delikatnie kroić na plastry i każdy z nich przebić wykałaczką.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.