czyli radosna twórczość w kuchni...
Coś prostego, szybkiego i pysznego, co można wykorzystać jako sałatkę na świąteczny stół lub jako pastę do pieczywa.
SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona ok. 300 g
3-4 ogórki konserwowe
120 g kukurydzy z puszki
1 łyżka kaparów
2 jajka ugotowane na twardo
1 cebula szalotka lub czerwona
trochę siekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Makrelę obrać z ości i drobno pokroić.
Jajka, ogórki i cebulę również drobno pokroić.
W misce wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem do smaku.
© 2019-2024 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.