© 2019-2020 gotowaniepomojemu.pl - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie
i rozpowszechnianie bez zgody gotowaniepomojemu.pl zabronione.
 

przepisy kulinarne - blog kulinarny - gotowanie - jedzenie - dieta - obiad - deser -dania fit

Pasta z jajek

Gotowanie Po Mojemu - przepis na pyszną i zdrową pastę z wędzonego pstrąga z kaparami

Bardzo proste i szybkie śniadanie. Pasty zawsze się sprawdzają. Są świetnym sposobem na przewietrzenie lodówki. Zatem proponuję pastę jajeczną z rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem i cebulką. Całość zajęła mi 15 minut, więc same plusy :-)

 

SKŁADNIKI:

4 jajka ugotowane na twardo

1 cebula dowolna

3 duże rzodkiewki

2 małe słodkie czerwone papryczki

pół pęczka szczypiorku

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

1 łyżka majonezu

sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka zetrzeć na grubej tarce. Cebulę, szczypiorek i paprykę drobno pokroić. Rzodkiewki zetrzeć na drobnej tarce i wycisnąć sok. Wszystko wymieszać, dodać majonez, jogurt, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-) 

Prosto, szybko, smacznie...

 

SMACZNEGO!!!
 
Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach na moim koncie na Instagramie (@gotowaniepomojemu) lub Facebooku, czy Wam też smakowały :-)
28 stycznia 2021

GOTOWANIE PO MOJEMU

czyli radosna twórczość w kuchni...