Witam Was wszystkich bardzo serdecznie, mam nadzieję, że zdrówko dopisuje. Dzisiaj ode mnie propozycja prozdrowotna szczególnie na kwarantannę, mianowicie zupa-krem z czosnku. Jest przepyszna, aromatyczna i wbrew pozorom po jej zjedzeniu nie zionie się czosnkiem.
Zupa krem z zielonych warzyw, czyli szpinakowo-brokułowa z dodatkiem grzanek, przyozdobiona kleksem jogurtowym, zupka pełna witamin i składników odżywczych.
SKŁADNIKI:
2 l rosołu lub bulionu
900 g mrożonego szpinaku
1 brokuł
3 ząbki czosnku
100
SKŁADNIKI:
2 l rosołu lub bulionu
500 g kurek
100 g serka topionego ementaler
2-3 ziemniaki
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
200 ml śmietany 30%
sól, pieprz i ocet jabłkowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Witam Was takim pysznym kremem z buraczków, świetny pomysł na ukrycie w zupie mnóstwa warzyw, a i kolorek jest piękny i przyciąga wzrok :-) syn zjadł bez marudzenia z makaronem literkowym :-)
SKŁADNIKI:
1 kg
Nareszcie wiosna i jedna z moich ulubionych zup - zapraszam Was na pyszną zupkę z botwinki, u mnie była z jajkiem, a buraczki, ziemniaczki i listki zmiksowane, bo tylko taką wersję zje mój syn :-)